Rikdommen som varer

27. mars, 2019 av

Ikke for å skryte, men jeg har ganske mye penger i et dataspill jeg spilte her om dagen. Det er et spill der du begynner med en liten pengesum og bruker den til å bygge opp et transportimperium fra grunnen av. Og etter noen timer med legging av jernbanelinjer har jeg blitt milliardær.

Jeg kan dessverre ikke si at milliardene mine har hatt noen særlig påvirkning på hvordan jeg lever livet mitt forøvrig. Det viser seg at verken luksusbilforhandlere eller eiendomsmeglere tar spill-penger som betaling, og det har ikke lykkes meg å finne en bank som kan veksle de inn i kroner.

Så inntil videre så må jeg nøye meg med den indre tilfredsstillelsen jeg har i å vite at jeg har bygd noe meningsfylt som har gitt tusenvis av virtuelle mennesker tilgang til trygg og billig transport til andre piksler på et virtuelt kart.

“Virkeligheten”

Om jeg ikke hadde andre forpliktelser ville jeg kanskje ha valgt å tilbringe mer av tiden min i en virtuell verden der jeg er milliardær og folkehelt. Men i den virkelige verden har jeg en annen jobb som krever mer tid, og ikke betaler meg flere millioner i timen. Og jeg har en familie å fø og regninger å betale.

Men Bibelen gir oss et bredere perspektiv på hva virkeligheten er. Den lærer oss at den nåværende verden er en liten og midlertidig del av en mye større virkelighet. En som fortsetter lenge etter at nåtidens politiske og økonomiske systemer er avsluttet og ingen lenger bryr seg om hva du hadde på bankkontoen.

Så kanskje det å samle på midlertidige penger i en midlertidig  verden er omtrent like dumt som å samle på virtuelle penger i en virtuell verden?

Om jeg kunne ha vekslet dataspill-pengene mine inn i ekte penger hadde jeg gjerne gjort det.

Men hva om jeg kunne veksle de midlertidige rikdommene jeg har under det nåværende verdenssystemet inn i evige rikdommer? Det er det Jesus oppmuntrer oss til å gjøre.

Samle dere ikke skatter på jorden, hvor møll og rust tærer, og hvor tyver bryter inn og stjeler.  Men samle dere skatter i himmelen, der verken møll eller rust tærer, og tyver ikke bryter inn og stjeler.  For hvor din skatt er, der vil også hjertet ditt være.

(Matt 6:19-21)

Pengene dine er ikke verdt papiret de er trykket på i Guds økonomi. Hvis du vil vite hvor rik du er, ikke sjekk hva du har på kontoen. Spør deg selv hva du har som du fremdeles vil eie og som fremdeles vi ha verdi om en million år. Kanskje er du blakkere enn du trodde.