Juleferie: Ferie fra Gud?

Juleferie – ferie fra Gud?

30. desember, 2014 av

En oppmuntring til å bruke tid med Gud og å leve nært Jesus også i juleferien – som tross alt handler om Han.

Det er sikkert flere som har kjent på at det er vanskelig å holde på gode vaner i ferien. Det er lett å «glemme» bibel og bønn. Fordi det gjerne er mye som skjer, mange folk å møte, mye mat og annet.

Slik kan juleferien også lett bli en ferie fra Guds Ord. Derfor ville jeg bare minne om dette og minne om hvor godt og viktig det er med bønnen og Ordet der Jesus er sentrum!

Ditt vitnesbyrd for Jesus i julen blant familie er viktig! Jeg snakker ikke om å være påtrengende og brautende med familien, men bare leve nært til Jesus, selv i en høytid som ellers er preget av mange selskaper og besøk. Din villighet og interesse for å bruke tid på Bibel og bønn når hverdagen ellers fort blir veldig full er et flott vitnesbyrd.

Det er litt ironisk at høytiden som er spesielt avsatt til å minnes Jesu fødsel, ofte er den tiden vi glemmer Jesus mest.

Måtte ordet få ta bolig i oss, slik at Han får forme oss også i julen. Slik kan vi bli mer som Ham, full av nåde og sannhet, og være et godt vitne.

«Derfor, mine kjære søsken, vær faste, urokkelige, alltid rike i Herrens gjerning, idet dere vet at deres arbeid ikke er forgjeves i Herren.» 1. Kor. 15:58

Julen er en fin tid på året, med ekstra tid til familie og venner, mye lys og gaver, men la oss aldri glemme at Jesus kom til jorden for å dø for våre synder, ikke for kos og kakao (selv om det er gode ting).

God jul 🙂