Den norske kirke melder overgang til Human-Etisk Forbund

18. februar, 2019 av

Den norske kirke har omsider meldt overgang til Human-Etisk Forbund.

Tidligere i dag kom det som mange har ventet på. Under en pressekonferanse offentliggjorde preses Helga Byfuglien kirkens overgang til HEF. Hun sa at HEF sin platform var mer inkluderende og vidtrekkende, og siden «Kirkens oppdrag er å fremme inkluderende fellesskap» så passer DNK bedre inn der.

En journalist spurte biskopen hvordan de vil forene HEFs religionskritikk med DNKs positive syn på religion.

«Vi mener at religion og gudstro har en positiv psykisk effekt på mennesker. Det er denne positive effekten vi erfarer og vil bevare. At den nå blir tilskrevet placebo, og ikke Gud, er noe vi kan leve med. Vi driver religion for å bygge, elske og inkludere mennesker.» – biskopen

HEF på sin side er storfornøyd med tilslutningen og skattekronene dette vil tilføre. Samtidig har de sterk tro på at alle potensielle spenningspunkter vil løses i humanismens navn.

Bakteppe

På diskret vis hintet biskopene til overgangen på fredag da de offentlig gikk ut og støttet abort:

«Et samfunn med legal adgang til abort er et bedre samfunn enn et samfunn uten slik adgang.»

Samtidig beklaget de for at de tidligere har prøvd å redde babyer fra å bli drept i mors liv.

«Tvert om har kirken som institusjon gjennom historien vist manglende engasjement for kvinners frigjøring og rettigheter. Det beklager vi. Som kirke må vi forandre vår måte å snakke om abort på og hvordan vi ivaretar mennesker som er berørt.»

Applausen og gratulasjoner kom naturligvis fra både HEF og Norges Satanist Forbund.

Hemmelig forhold

Byfuglien ble spurt om det stemte at DNK hadde klint med HEF i en park i Oslo slik avisen Dagen skrev om for 3 år siden. Hun bekreftet og sa at de i mange år hadde hatt et hemmelig forhold, men at de noen ganger drukken på kjærlighetens vin ikke klarte å holde det helt skjult.

En journalist med lav IQ var overrasket! Mens Egil Svartstad, lederen i Mørkemann Menighetssamband, mente at dette lenge hadde ligget i kortene. (Han presiserte også at han personlig ikke spiller kort.)

Det er fint å se at DNK endelig har tatt steget ut av hyklernes sko. Det gjør det lettere for oss alle. – Svartstad

I skrivende stund har avisen Vårt Land kalt inn til pressekonferanse hvor de sier at «de også vil komme med en nyhet og en bekjennelse».

[Dette innlegget er satire]